Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

България е втората по популярност страна за закупуване на жилище от руснаци

В последните две години поданиците на Путин са търсили информация за жилищни имоти у нас 980 хил. пъти

България е втората по популярност страна за закупуване на жилище от руснаци

Снимка: Pixabay.com

България е била втората по популярност страна сред руските купувачи на жилища в периода от второто тримесечие на 2016 г. до първото тримесечие на 2018 г. Това показват данни на портала за имоти Tranio въз основа на търсенията на жилищни имоти в руската търсачка Яндекс.

България е била най-популярната страна сред руснаците, които са искали да закупят жилище в чужбина през 2016 г. Общо за периода те са търсили информация за жилищни имоти в страната ни 980 хил. пъти. Tranio отбелязва, че България остава много привлекателна сред руските купувачи на жилища, като обичайно губи популярността си към края на годината и си възвръща позициите през първото тримесечие.

Порталът за имоти отбелязва, че страната ни е една от най-популярните туристически дестинации сред руснаците, като през 2017 г. те са я посетили 500 хил. пъти. Tranio цитира българския министър на туризма Николина Ангелкова, според която 400 хил. руснаци притежават имот в България, въпреки че по официални статистически данни броят им е значително по-малък – едва 74 хил. Порталът отбелязва, че ръстът на пазара на имоти по крайбрежието в България до голяма степен се дължи на руските купувачи.

Още по темата

Испания е била най-популярната страна сред руските купувачи на жилище между второто тримесечие на 2016 г. и първото тримесечие на 2018 г. с над 1 млн. търсения в Яндекс.

Според Tranio иберийската страна е привлекателна за руснаците заради достъпността на цените на жилищата, близостта до морето, добрия транспорт и висококачественото образование за децата. Освен това испанските банки предоставят ипотечни кредити на чуждестранни граждани и придобитият имот може да бъде отдаван под наем.

Германия е третата по популярност държава за закупуване на жилище от руснаци с близо 530 хил. запитвания през последните две години.

Популярността на страната расте въпреки високите цени и конкуренцията за привлекателни оферти на пазара. Ипотечните кредити с ниска лихва – между 1,5-2% стимулират търсенето на имоти и това води до повишаване на цените. Според София Буланова, инвестиционен консултант в Tranio, имотите в растящите средни и големи градове в Източна Германия имат по-голям потенциал за купувачите, които планират да отдадат имотите си под наем или да ги препродадат в дългосрочен план.

Топ десет на най-популярните страни сред руските купувачи на жилища се допълва от Италия, Черна гора, Гърция, Финландия, Чехия, Франция и Полша. 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (9)

2
 
4
 
9
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
"Tranio цитира българския министър на туризма Николина Ангелкова, според която 400 хил. руснаци притежават имот в България, въпреки че по официални статистически данни броят им е значително по-малък – едва 74 хил."

Вий сега на министърката ли вярвате - или на официалните данни?

Работата се оказа смешна :)
8
 
3
 
8
khao до: studioaa
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
ае един път се разберете че само ме разсмивате, че според колегата ти опоркаджия- АББА, психо-десните са срещу майка ви русия, ти говориш за левичарите :):) само да не се окаже че всички освен платените мразят русия :):)
0
 
18
 
7
преди 11 месеца
По-добре немци, руснаци или китайци отколкото сирийци, турци или други арапи.
8
 
7
 
6
преди 11 месеца
Левичарите мразят Русия заради една едничка причина - страната отчита всички идеали на левия либерализъм като - права на жените, малцинствата, бежанците, животните и борба срещу промените в климата. По същата причина болшевиците мразеха САЩ преди 10-ти, по същата причина мразят и Доналд Тръмп. Левият либерал обожава палестина и мрази Израел по същата причина... Това плоско мислене е толкова предвидимо, че левия либерализъм става за смях отното и отново и реди провал след провал... Скоро и последния ляв либерал ще падне от власт...
3
 
3
 
5
BobyB до: LaCosta
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Как смееш! Обиждаш самият Вожд! Модератори, къде сте, посечете този ***.

Още от България
Новата сграда на германското посолство може да е готова в началото на 2020 г.