Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

"България Ер Меинтенанс" ще купува имоти за разширяване на базата си

Компанията ще инвестира 27 млн. лева в разширяването на капацитета на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети

"България Ер Меинтенанс" ще купува имоти за разширяване на базата си

Снимка: EPA/SASCHA STEINBACH

Компанията „България Ер Меинтенанс“ е заявила намерение да инвестира 27 млн. лева в разширяването на капацитета на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети, оперирана от „Луфтханза Техник“, както и в обособяването на Организация за техническо обслужване.

Още по темата

За да реализира проекта си, инвеститорът е поискал да придобие два поземлени имота, които се намират в район Слатина, София, и граничат със съществуващата база. Министерският съвет е одобрил преобразуването на двата имота от публична държавна собственост в частна държавна собственост, съобщи правителственият пресцентър.

Решението на правителството предвижда областният управител на Област София да продаде имотите на „България Ер Меинтенанс“ при условията и реда и правилника на Закона за насърчаване на инвестициите.

Тези имоти не са включени в обекта на концесия на летище София, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Министрите приеха също решение, с което обявиха част от имот, предоставен за управление на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), за частна държавна собственост. Те дават съгласието си да премахне сградата на хидравличната лаборатория, която е неизползваема и амортизирана.

ДФЗ ще премахне сградата за своя сметка при спазване на изискванията на Закона за устройство на територията. Финансовите средства за премахването на сградата са осигурени в рамките на утвърдения бюджет на фонда за 2020 г.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 5 месеца
*** пазарува ...не е лошо.

Още от България
Коронакризата срива доходността от моловете "Галерия" в Бургас и Стара Загора