Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Българският фасилити мениджмънт пазар върви към консолидация

Най-големият играч на пазара, който се формира от обединението на „Фасилити Оптимум България“ и „Вики комфорт“, поглъща още една фирма за поддръжка

Българският фасилити мениджмънт пазар върви към консолидация

Снимка: Pixabay.com

На българския пазар на фасилити мениджмънт услуги явно започва вълна на консолидация. След като в началото на тази година компаниите „Фасилити Оптимум България“ и „Вики комфорт“ се обединиха в едно дружество - „Мундус Сървисиз“, и така се превърнаха в най-големия играч на пазара, сега този лидер възнамерява да погълне и фирмата за поддръжка на техническо оборудване „Ей.Ес.Ес. – България“ ООД, показва справка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Производството за сделката е образувано на 9 януари.

Антимонополният регулатор отбелязва, че трансакцията ще окаже въздействие върху пазарите на почистване и поддръжка на сгради, както и техническа поддръжка на различни видове съоръжения.

Нито едно от лицата упражняващи контрол над „Мундус Сървисиз“ АД, нито други лица от техните икономически групи не извършва дейност на някой от съответните пазари, на които оперира „Ей.Ес.Ес. – България“ ООД, посочва регулаторът.

В началото на тази година инвестиционните фондове EMP Invest Bulgaria (Empower) и KJK Capital придобиха „Фасилити Оптимум“ и „Вики комфорт“, като ги обединиха в ново, съвместно дружество „Мундус Сървисиз“, след като тогавашният собственик на „Фасилити Оптимум“ - AG Capital, продаде 100% от компанията.

Собственикът и основател на „Вики Комфорт“ Лъчезар Петров получи миноритарен дял в новата компания и я оглави, а изпълнителният директор на „Фасилити Оптимум“ Бисера Иванова стана зам.-изпълнителен директор на новото дружество. 

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от България
Все повече компании у нас търсят комбинация от стандартен и гъвкав офис