IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частен съдебен изпълнител продава болницата в Радунци

Взискател е „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД заради неплатени сметки за ток за 134 хил. лв.

16:49 | 17.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Частен съдебен изпълнител продава болницата в Радунци

Дни след като белодробната болница в село Радунци, община Мъглиж, беше обявена в ликвидация от Министерството на здравеопазването, сградата на лечебното заведение е обявена за продажба от частен съдебен изпълнител, показва справка на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Взискател е „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД заради неплатени сметки за ток за 134 хил. лв. Общо дълговете на лечебното заведение са 1,5 млн. лв.

Началната цена на белодробната болница е малко над 1,667 млн. лв. Търгът е предвиден да се състои на 11-и август, а оферти могат да се подават до 10 август.

За продажба са предвидени централният корпус на сградата, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационният център и т.н.

В началото на юни ЕВН спря тока на белодробната болница в с. Радунци. За 2012 г., 2013 г. и част от 2014 г. персоналът не е получавал целите си заплати, а само аванси, а от началото на тази година са прекратени всякакви плащания към работещите в лечебното заведение.

Котелното, радиаторите, хоризонталните и вертикалните щрангове на болницата още преди години са били нарязани за скрап и сега отоплението е на радиатори с огромна консумация на ток.

Здравното министерство призна, че Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала сметките на болницата, защото тя не е плащала осигуровки на персонала. Затова и субсидията от държавата, предназначена за изплащането на заплатите, е била удържана от приходната администрация. Болницата няма финансиране по Здравната каса и не работи по клинични пътеки.

Ведомството освободи управителя на болницата и реши да започне процедура по ликвидация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още