IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири фирми кандидатстват за рехабилитация на отсечка от път Берковица - Монтана

Оферти за пътната отсечка са подали „Хидро-вод строй“ ДЗЗД, „Грома Холд“ , „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ – М“ и ТРЕЙС груп холд

17:22 | 14.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

Четири са отворените оферти в тръжната процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на 7 км от второкласния път II-81 Костинброд - Берковица - Монтана – от 94-ти до 101-ви км в област Монтана, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развитие на граничните зони „Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020“, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е над 5,549 млн. лева без ДДС.

Отворените оферти са на: „Хидро- вод строй“ ДЗЗД, с участници: „ВДХ“ АД и „Хидрострой“ АД; „Грома Холд“ ЕООД; „Пътинженеринг - М“ АД; „Трейс груп холд“ АД.

Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града.

С изпълнението на проекта ще се възстановят технико-експлоатационните характеристики на отсечката, като се осигури оптимална скорост на движение и повишаване безопасността на движение.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя.

Ще бъде укрепен участък от 120 м със свлачищен процес при 95-ти км, в непосредствена близост до язовир „Чернила“.

Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.   

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още