IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутати искат сделката за Дипломатическия клуб да бъде развалена

Обособена част от дружества в забранителния списък за приватизация не може да се продават, смята Мартин Димитров от Реформаторския блок

14:23 | 15.09.16 г.
Депутати искат сделката за Дипломатическия клуб да бъде развалена

Депутати от Реформаторския блок призоваха вицепремиера Томислав Дончев да развали сделката за Дипломатическия клуб в Бояна.

Скандалът с продажбата на имота избухна преди седмица, когато стана ясно, че фирма на трима младежи е спечелила търга за 8,5 млн. лв. Дружеството им е на по-малко от година, като всеки от тях е участвал в капитала с по един лев.

Фирмата победител в търга има 20 дни, за да внесе 8,5 млн. лв. Ако не го направи, Агенцията за приватизация трябва да насрочи нов търг, като началната цена на имота ще падне с 30%.

Днес Мартин Димитров от Реформаторския блок припомни, че апетитният имот е част от Агенцията за дипломатически имоти (АДИС), която е в забранителния списък за приватизация. Депутатът е попитал ръководството на Агенцията за приватизация на вчерашното заседание на икономическата комисия как в този случай е била възможна продажбата му.

От Агенцията смятат, че когато става дума за обособена част дружество в забранителния списък, не било проблем тя да се продава. Според реформаторите обаче това не е така. "Ние смятаме, че без решение на Министерския съвет и на парламента не може да има никаква сделка", каза Мартин Димитров. 

Той и колегите му внасят питане до вицепремиера Дончев дали подкрепя тълкуването на Агенцията за приватизация. “Ако не, да предприеме действия за разваляне на сделката”, призова Мартин Димитров.  

Реформаторите ще попитат и всички министри, в чиито ресори има имоти в забранителния списък за приватизация, дали апетитни части от тях не са продадени по същата схема. 

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още