Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Детски медицински център за 1 млн. лв. ще се строи в София

Процедурата за избор на изпълнител ще бъде обявена до края на седмицата

Детски медицински център за 1 млн. лв. ще се строи в София

Снимка: GettyImages.com

Столична община ще обяви обществена поръчка за строителството на детски медицински център на стойност 1 млн. лв., съобщава пресцентърът на общината. В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията.

Очаква се процедурата за избор на изпълнител на строителните дейности да бъде обявена до края на тази седмица. По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова общинска сграда в район „Възраждане“ ще се реконструира в общинска детска поликлиника. Целта е за родителите да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ.

Още по темата
Столична община е направила анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари.

Детската поликлиника ще работи всеки ден 24 часа в денонощието. Тя ще разполага със специалисти в различни области на медицината съобразно спецификата на детската възраст и заболявания, включително детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог.

Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория. Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение. 

Един от най-популярните художници на улично градско изкуство Насимо е бил поканен от Фандъкова да предложи визия за фасадата на сградата.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Мирослав Манолов: Инфлацията провокира силно търсене на имоти