IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дискретност и отговорно проучване - най-важното при сделките с луксозни имоти

В поредицата „Доверен брокер“ на Imoti.net гостува Мартин Янев, управляващ партньор в Smart Brokers

15:57 | 04.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дискретност и отговорно проучване - най-важното при сделките с луксозни имоти

Какво отличава българския пазар на луксозни имоти? Кои са некоректните практики в този сегмент? Това е темата на новото видео от поредицата на Imoti.netДоверен брокер“.

Специфичното за пазара на луксозни имоти у нас е, че все още е много млад, коментира Мартин Янев, управляващ партньор в Smart Brokers – агенцията, която спечели първо място в категорията „Най-добър сайт“ на вторите „Годишни награди на Imoti.net”. Според него най-важни за този тип недвижими имоти са обкръжаващата среда, инфраструктурата, локацията, а не толкова дизайнът на имота и скъпото обзавеждане.

Как да разпознаем добрите брокери в сегмента на луксозните имоти?

„Дискретност, взаимно доверие, лична отговорност към информацията за клиента – това е най-важното, когато работим с луксозни имоти. Добрите брокери също са висшисти, преминали са необходимите обучения, имат сертификати и допълнителни квалификации – това не са случайни хора, които се опитват да спечелят временно малко пари“, коментира Янев.

Защо много добри локации в София не са пригодени за луксозни имоти, кои са кварталите в София с най-голямо търсене, кои са некоректните практики в тази сфера, как брокерите гарантират, че купувачите няма да станат жертва на недобросъвестно отношение на продавача и още ценни съвети – вижте във видеото. Автор: Биляна Митева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още