Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

"Джи Пи Груп“ се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5

Йорданка Фандъкова обяви, че обществената поръчка ще изпълни втората класирана фирма

"Джи Пи Груп“ се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Строителната фирма „Джи Пи Груп“ се отказва от обществената поръчка, възложена от Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия номер 5 по бул. Цар Борис Трети.

Още по темата

Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР. В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране.

"Конкурсът още не е окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана, най-вероятно, втората фирма, която е класирана. Друг обект - това е Зона 2 на ул. "Граф Игнатиев", който се изпълнява от компанията, ще продължи да се изпълнява, защото не бихме могли да оставим разкопана улицата по средата. Знаете, че увеличихме максимално контрола при всяко неизпълнение. Знаете, и огромните санкции, които сме заложили в договора", посочи Фандъкова.

Investor.bg  припомня, че в края на миналата работна седмица „Джи Пи Груп“ заяви, че ще депозира в Aгенция „Пътна инфраструктура“ отказ от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел Железница.

Това стана, след като премиерът Бойко Борисов разпореди на агенцията да намери законов начин, по който да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране.

“Джи Пи Груп“ беше избрана за изпълнител в открита процедура по реда на ЗОП.

Още по темата

От компанията коментираха, че заради започналите проверки има реална опасност от неспазване на графика за изпълнение на проекта, което създава риск от загуба на средства.

“Това ще наложи започнатите отсечки да се построят за сметка на държавния бюджет и да бъде възстановена предоставената безвъзмездна финансова помощ за изграждане на „Автомагистрала „Струма“, финансирана от ОП „Транспорт 2007-2013 г.”, посочиха в позицията си от компанията.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
6
 
1
преди 8 месеца
няма нищо случайно... както и вторият участник в търга

това интернет и търговския регистър са голям трън в очита на управляващите една далаверка не могат да завъртят без да излязат обръчите от фирми.

само се чудя кога ще излезем по улиците

Още от България
България е десета в ЕС по годишен ръст на строителната продукция през май