IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДНСК е готова за ежедневни проверки за спорен строеж към хотел „Маринела“*

Инспекторите твърдят, че строителните работи продължават въпреки заповед за спиране

10:12 | 19.08.16 г.
ДНСК е готова за ежедневни проверки за спорен строеж към хотел „Маринела“*

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е готова на ежедневни проверки в хотел „Маринела София“ (известен като Японския хотел - бел. ред.) съвместно с МВР и Инспекцията по труда. Целта е инспекторите да се сигурни, че строителството на едноетажното тяло на хотела действително е спряло.

Инспекторите са направили вчера поредна проверка за строителството в бившия хотел „Кемпински“. Те твърдят, че строителството на едноетажната пристройка продължава въпреки заповед за спиране на работата, съобщи регионалното министерство. 

ДНСК допълна, че видът на извършващите се строително-монтажни работи показва, че строежът е захранен с електроенергия. В резултат на проверката е съставен протокол.

До възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ Разпределение България АД" и строителя ще бъдат изпратени покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

При съставяне на последните такива актове на 3 август 2016 г. строителят "Феростил" ООД е депозирал възражение, че не извършва строително-монтажни работи към посочената дата, което не е подкрепено с писмени доказателства, казват проверяващите.

Ще бъде изпратено искане до Главна инспекция по труда (ГИТ) за проверка.

Ако неизпълнението на заповедта продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, при необходимост съвместно с ГИТ и Министерството на вътрешните работи, допълват от строителния контрол. 

Междувременно  ДНСК съобщи резултатите от днешна проверка на обекта - по строежа не се работи, но той продължава да е захранен с електрическа енергия. Електрозахранването е прекъснато от служители на ЧЕЗ. Ограничен е достъпът до строежа, като на подходите са поставени ограничителни ленти на ДНСК.

*Новината е допълнена в 17.52 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още