IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДНСК проверява за незаконно строителство в резервата "Белинташ"

Строежът на "Къща за гости" попада в охранителна зона на Тракийското скално светилище

11:17 | 18.05.13 г.
ДНСК проверява за незаконно строителство в резервата "Белинташ"

Служители на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) спешно проверяват сигнал за незаконно строителство в местността "Белинташ". Това съобщиха от пресслужбата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проверката е по нареждане на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.

Извършва се на място и по документи за строеж "Къща за гости" в поземлен имот в с. Врата, област Пловдив. По данни от подаден сигнал строежът попада в охранителна зона на тракийското скалното светилище "Белинташ", уточняват от регионалното министерство.

Това не е първият сигнал за незаконни строежи в местносста на скалния резерват „Белинташ“, който е наричан още "Българският Стоунхендж".

През 2009 година имаше сигнал за  незаконно строителство на православен храм и хотелска част в подстъпа на резервата. Първоначално строежът бе прекратен със заповед от Националния институт за паметниците на културата, откъдето разпоредиха и отнемане на строителното разрешение.

Малко по-късно същата година от община Асеновград алармираха, че работата по обекта в възобновена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още