IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на 2017 г. ЕК ще одобри апликацията за лот 3.1 и лот 3.3 на АМ "Струма"

Апликационната форма за лот 3.2 ще се разгледа от ОПТТИ в максимално кратки срокове и също ще се изпрати за одобрение от ЕК

20:10 | 25.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване за финансирането на лот 3.1 и 3.3 от автомагистрала АМ "Струма" от Европейската комисия. Това стана ясно след среща между европейски и български представители в Брюксел днес.

На срещата, на която приветстваха европейските комисари по регионална политика Корина Крецу и по околна среда Кармену Вела, както и министрите на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков, на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова, бе представено процедурното изпълнение на проекта.

"Управляващият орган на ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" поема ангажимент да прегледа и съгласува апликационната форма за лот 3.2, участъкът между Крупник и Кресна, в максимално кратки срокове и да я изпрати своевременно за одобрение от ЕК", заяви пред журналисти министър Московски след края на разговорите с двамата еврокомисари.

Той уточни, че за да се спазят всички срокове, експертите от агенция "Пътна инфраструктура" трябва да подготвят формуляра за кандидатстване за финансирането до края на януари 2018 година.

Ивайло Московски коментира, че изборът на вариант за изпълнението на най-сложния участък на магистралата дава увереност, че няма да бъдат загубени осигурените средства по приоритетна ос 2 на ОПТТИ.

В края на годината се очаква европейските комисари Корина Крецу и Кармену Вела да посетят България, за да се запознаят на място с напредъка по проекта за изграждане на магистрала "Струма".

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ivanrog
преди 6 години
Хм, като е толкова сигурно, че "ще одобри" защо е необходимо това чакане до края на годината? А може би са се разбрали, че ще дадат отговор до края на годината ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още