IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Другата седмица започва строителството на 56 км от "Хемус" до пътя Плевен-Ловеч

Участъкът ще се реализира поетапно и за него има готов технически проект

18:58 | 18.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Другата седмица стартираме със строителството на останалите 56 км от автомагистрала "Хемус" до пътя Плевен-Ловеч. Това каза в отговор на въпрос на БТА в Плевен заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той уточни, че този участък ще се реализира поетапно и за него има готов технически проект. По думите му 80 на сто е готово техническото изпълнение на участъка от автомагистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел "Боаза", до разклона за Тетевен. Поехме ангажимент 7-8 месеца предсрочно изпълнение и през октомври т.г. ще сме готови на 100 процента да влезе в експлоатация този участък, добави Нанков. Той изтъкна, че е почти завършена рехабилитацията на пътя Плевен-Ловеч и така до 2021 година автомагистрала "Хемус" ще стигне до този път.

Зам.-министърът подчерта необходимостта от изграждане на околовръстния път на Плевен до 2021 година, "за да не се задръсти града с 2000 тежкотоварни автомобила на денонощие при построяването на "Хемус". Това не бихме си го позволили, имаме подготвено предпроектно проучване за околовръстното на Плевен, проектът трябва да опазва и парка "Кайлъка", коментира Нанков.

На въпрос на БТА за необходимостта от ремонти на пътища в Плевенска област, той поясни, че ще бъдат рехабилитирани поетапно, а трайното решение в пътния сектор е постепенното въвеждане на тол таксите, което ще реши дългосрочно проблема с недостига на финанси за пътната инфраструктура, "която повече от 40 години не е пипана".

Нанков уточни, че в Плевенско предстоят ремонти на третокласните пътища Кнежа-Селановци-Оряхово и пътя при Сомовит.

Зам.-министърът участва в граждански диалог, наречен "Европа в нашия дом" в зала "Плевен" на областната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още