IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти: Процесите в градоустройството в София се развиват хаотично

Те предлагат инициирането на повече местни референдуми за развешаване на съществуващи проблеми

14:13 | 30.08.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Липсва градско планиране, което да предхожда градоустройството, каза по време на брифинг председателят на Асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост "Справедливост" /АРОЕС/ Павел Миланов.

Според него хаотично се развиват процесите в градоустройството, особено в София. "Ние не сме против строителството. Въпросът е да не е в междублокови пространства, защото тази среда трябва да оставим и след нас", добави Павел Миланов.

От АРОЕС са на мнение, че единствено гражданският контрол може да бъде някакъв коректив. Според Миланов едно допитване може да разреши проблем, който с години е бил конфликтен. Затова той предлага да се инициират повече местни референдуми.

Той даде за пример, че в жилищния квартал "Люлин", в който живее, никой от общинските съветници в София досега не се е допитвал до жителите му за строителството в квартала.

Проблемите в София вместо да бъдат решавани, са задълбочавани, счита Митко Гроздев от Инициативен комитет "Парк Кукуряк".

Формиране на граждански съвети, които постоянно да контролират работата на районната администрация, предлага Йоана Иванова от Инициативен комитет "Зелена Обеля".

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
ivs
преди 4 години
Що бе нали си имате учителка за кмет :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още