IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Garitage Park – предимството да живееш в хармония с околната среда

Жилищата съчетават висока енергийна ефективност и екологична устойчивост с комфорта да имаш всичко на едно място

09:37 | 10.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Garitage Park</em></p>

Снимка: Garitage Park

В международен мащаб повече от 552 100 са проектите, сертифицирани по BREEAM - водещ световен метод за измерване на въздействието на сградите върху околната среда. В България обектите, изградени в съответствие с изискванията на британския стандарт, все още са по-малко от 10.

Garitage Park е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, предприел сертификация по BREEAM Communities за екологична, икономическа и социална устойчивост. Освен 95 000 м2 офисни пространства, 90 000 м2 паркова среда с езеро и спортен център и основно училище за 500 деца, проектът Garitage Park включва и изграждането на 130 BREEAM сертифицирани жилищни единици в 48 редови къщи и 14 апартаментни сгради. Къщите и апартаментите ще са разположени върху площ от 60 000 м2 в ж.к. „София Парк“ и ще предлагат просторни жилищни пространства с квадратура от 95 м2 до 210 м2.



Жилищата в Garitage Park са ориентирани предимно към семейства, които търсят сигурността, комфорта и функционалността на комплекси от затворен тип. Проектът е замислен така, че различните функции в него да работят в синхрон и да привличат клиенти със сходни нужди за оптимален баланс между работа, семейство и личен живот, и минимално въздействие върху околната среда. 

Едно от основните изисквания към жилищните сгради, сертифицирани по BREEAM, е те да бъдат енергоефективни и да използват източници на „зелена енергия“. За тази цел инвеститорите интегрират в Garitage Park едни от най-добрите световни практики в сферата на устойчивото жилищно строителство и използват едни от най-висококачествените материали. 


Повече топлина при по-ниско потребление. Избирани са специални термопомпени системи с близо четири пъти по-висок коефициент на трансформация на енергия в сравнение с други източници на енергия. Това означава, че при потребление от 1kW електроенергия топлинната мощност е близо 4 kW, докато при другите системи тя е по-малко от 1 kW.

За студените зими с много ниски температури, когато ефективността на термопомпените агрегати пада значително, са осигурени газови топлоизточници, които предотвратяват високите енергийни потребления от термопомпите. Екологичното предимство на газовите съоръжения е, че те имат сравнително ниски стойности на вредни емисии в атмосферата.

Прецизно управление. Заложените термопомпени и газови системи са с прецизно управление, което следи потреблението на енергия и оптимизира работата на машините за максимален комфорт и енергийна ефективност. Например, когато натоварването е по-ниско, работят само 1 или 2 от всички системи.

„Зелена енергия“ от слънцето. Върху апартаментните сгради ще бъдат монтирани слънчеви колектори за осигуряване на топла вода за битовите нужди на домакинствата в Garitage Park. Целта отново е да се намали тяхното енергийно потребление, както и свързаните с това вредни емисии.

Garitage Park се намира на комуникативно място, в район с добре развита инфраструктура и в близост до основни пътни артерии и спирки на метро и обществен транспорт. Освен това за всяка жилищна единица в комплекса са предвидени по две паркоместа, както и професионално управление и поддръжка - 24-часова охрана и видеонаблюдение, почистване, сметоизвозване, поддръжка на общи части и зелени площи, както и гаранционна поддръжка.

За повече информация - тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още