IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: 5,5% от българите нямат достатъчно светлина в дома си

Средното равнище в Европейския съюз е 5,1%, сочат данни на Евростат

15:13 | 31.10.19 г.
<p>
	<em>Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

5,5% от българите заявяват, че нямат достатъчно дневна светлина в жилището си, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат. Това означава, че жилището им изглежда твърде тъмно и това се смята за проблем от домакинството, което го обитава.

През 2018 г. средно 5,1% от жителите на страните членки на ЕС са заявили, че в жилищата им няма достатъчно дневна светлина. Най-малко един на всеки десетима души определя дома си като твърде тъмен в Малта (11,2% от общото население) и в Португалия (10%) - държавите с най-висок дял сред членките на ЕС. Евростат Евростат

След тях се нареждат Унгария (8,6%), Великобритания (8,2%, като Евростат отбелязва, че данните са от 2017 г. и не са с висока надеждност), Люксембург с 8% и Латвия със 7,5%.

За сметка на това само 2,9% от жителите на Словакия смятат дома си за твърде тъмен (данните са от 2017 г.), както и 3% от чехите, 3,2% от италианците, 3,4% от холандците, 3,8% от жителите на Кипър и 4% от поляците.

Още графики може да откриете тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още