IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалната зона край Стара Загора ще е готова през лятото на 2020 г.

В момента се изгражда техническата инфраструктура на терена

11:47 | 08.11.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

След 9 месеца – към края на юли 2020 г., ще бъде готова индустриалната зона „Загоре“ край Стара Загора. Това става ясно от отговор на министъра на икономиката Емил Караниколов на въпрос на депутата от „БСП за България“ Георги Гьоков за изграждането на инфраструктурата в зоната.

Текстовете са публикувани на сайта на Народното събрание.

Индустриалната зона е съвместно предприятие на общината в Стара Загора и държавното дружество, което изгражда и управлява индустриални зони – Национална компания индустриални зони, учредено през 2018 г.

През 2018 г. е изготвен и одобрен подробен устройствен план на терена, който е влязъл в сила в началото на тази година, посочва Караниколов в отговора си.

В първата половина на годината е проведена обществена поръчка за проектиране, като разрешително за строеж е издадено през август. В края на октомври е избран и строител за изграждането на техническата инфраструктура, който вече работи на терена.

Първият инвеститор, декларирал интерес към изграждане на логистична база в зоната, е старозагорската фирма „Си Би Ес“, която притежава магазини в региона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още