IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанската верига Meliá открива хотел с почти 1000 стаи в Слънчев бряг

Обекът, който ще заработи през 2020 г., ще е седми за компанията в България

14:14 | 13.08.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Испанската верига Meliá Hotels International отваря хотел с почти 1000 стаи в Слънчев бряг през следващата година, съобщават от компанията.

С този обект хотелите на испанската група в България ще станат седем, като се намират във Варна (Златни пясъци), Несебър и Обзор. Общо обектите и в страната ще разполагат с 2400 стаи.

Meliá Sunny Beach ще бъде разположен в три сгради – две реновирани и една нова.

Meliá Hotels стъпи на българския пазар през 2007 г. Първият и обект е Melia Grand Hermitage в курорта Златни пясъци.

Наскоро компанията обяви резултатите си за второто тримесечие. Нетната печалба се увеличава с почти 6% на годишна база, макар и увеличението на капитала от миналата година да дава известно негативно отражение.

Нетният дълг на компанията се свива с почти 22 млн. евро до 585,7 млн. евро, като целта е да е максимум два пъти по-голям от печалбата.

От началото на годината Meliá е открила 5 нови хотела и подготвя откриванията на свои обекти във Виетнам, Китай, Милано, Танзания и Мексико. В плановите и през следващите години е отварянето на 61 нови обекта с общо 14 хил. стаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още