Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Иван Велков: Пазарът на бизнес имоти се нормализира

След като няколко сделки акумулираха запасите, на прага сме на следващата нормална вълна сгради, които да поемат новото търсене, според експерта

Пазарът на бизнес имоти се нормализира. Това коментира в предаването “Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria Иван Велков, председател на комисията по професионална етика в Националното сдружение “Недвижими имоти” (НСНИ).

Припомняме, че според данните на консултантската компания Forton обемът на сделките с бизнес имоти възлиза на 97 млн. евро за периода от януари до края на септември.

Велков посочи, че през последните две-три години нямаше никакъв интерес към пазара на бизнес имоти, но той вече се възвръща.

Бизнесът се развива, а съвременните изисквания на корпоративния сектор налагат изграждането на сгради, които отговарят на всички световни стандарти, посочи той. Според него хората вече по-добре преценяват добре в каква сграда ще разположат бизнеса си.

Велков подчерта, че няколко по-големи сделки през последните месеци са акумулирали съществуващия резерв и в момента сме на прага на следващата нормална вълна сгради, които да поемат новото търсене.

По думите му България е започнала да развива съвременни проекти в сегмента на бизнес имотите със закъснение от около 10 години спрямо останалите държави от Централна и Източна Европа. Докато се “разгреем и започнем да се състезаваме” – завари ни кризата, вместо да имаме пълен цикъл от 10 години за реакция, коментира той.

Иван Велков посочи и дисбалансите на пазара. В София търсенето е много по-видимо, но има цели сегменти, в които се наблюдава свръхпредлагане. Причината – запасите не отговарят на търсенето, т.е. това предлагане ще остане латентно.

Bloomberg TV Bulgaria може да гледате и онлайн тук

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Още по темата: България бизнес имоти

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Съдът спря продажбата на известната "Чифте баня" в Кюстендил