Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Жилищните имоти в Стара Загора и региона ще поскъпнат с 10% до края на годината

Забелязва се увеличение в продажбата на гаражи, отчетоха експерти по време на бизнес закуската на Imoti.net в града

Жилищните имоти в Стара Загора и региона ще поскъпнат с 10% до края на годината

Снимка: Imoti.net

През последните 4 години имотният пазар в Стара Загора и региона се развива динамично, отчетоха експерти по недвижими имоти по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се проведе на 21 май в града.

От началото на годината до момента средното ниво на покачване на цените на жилищните имоти е около 10%.

„Очакванията ни са цените да продължат да нарастват плавно пак в тези граници“, обясни Красимира Димитрова от агенция за недвижими имоти „Явлена“, която направи анализ на имотния пазар в града и региона. Тя категорично отхвърли вероятността в Стара Загора да има имотен балон с аргумента, че поскъпването на жилищата е ограничено от новото строителство и платежоспособността на купувачите.

Данните сочат, че в Стара Загора и района най-често хора на възраст между 25 и 40 години инвестират пари в собствено жилище за лично ползване, а тези над 40-годишна възраст го правят с цел дълготрайна инвестиция. Експерти отчетоха и повишен интерес към закупуването на гаражи в града, като причина за това се оказват недостатъчният брой паркоместа в по-заселените градски райони. 

Още по темата

Директорът на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов заяви, че бизнесът в града се опитва да привлече инвестиции, но не на всяка цена. „Искаме да привлечем такива инвеститори, които ще имат нужда от висококвалфицирани кадри“, категоричен бе Стоилов.

По време на бизнес закуската на Imoti.net представители на община Стара Загора отчетоха, че градът е сред първенците по привличане на средства за подобряване на градската среда. На територията на общината има над 75 санирани сгради, пречиствателна станция и регионално депо за отпадъци. 

„Най-много се гордея с подобрения градски транспорт, имаме нови автобуси и тролейбуси. Изградихме велоалеи и информационна система за гражданите“, посочи Георги Симеонов, началник на дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ в община Стара Загора.

Бизнес закуската на Imoti.net в Стара Загора е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора. Мисията на Imoti.net, който е част от Investor Media Group, е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата „Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.

Бизнес закуската е част от проекта „Годишни награди на imoti.net“, генерален спонсор на които е Банка ДСК.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

1
 
3
 
3
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Стара Загора се развива доста прилично, не съм очуден.
10
 
2
 
2
cupwinner до: nkavrakov1982
преди 11 месеца
накаврък, жал ми става за тебе като гледам колко време и енергия хвърляш да рутиш цените, че вече вижда и експерт си станал по имотите в Стара Загора. Дерзай...
3
 
26
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Категорично нямало имотен балон в Стара Загора ,според кой ?
Агенция за недвижими имоти Явлена !
Ми точно тази агенция дейно участва в спекулативното помпане на цените.
Брокер на недвижими имоти ще ти признае че има балон при жилищата само когато той се спука.

Още от България
Строителни предприемачи: Цените на жилищата ще нараснат с около 5% тази година