Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Каракачанов стартира проект в Пловдив за решаване на жилищния проблем в армията

Към момента 3109 военнослужещи нямат жилища

Каракачанов стартира проект в Пловдив за решаване на жилищния проблем в армията

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Снимка: Боби Тошев, БГНЕС

Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за осигуряване на жилища, необходими за военнослужещите и цивилните служители на ведомството, съобщава правителственият пресцентър.

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение за даване на съгласие и определяне на условия и ред за учредяване на право на строеж върху имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на МО. Поземленият имот се намира на бул. ,,Освобождение" в район „Източен“ в Пловдив.

Още по темата
Към настоящия момент картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109. „Бяхме си поставили като задача върху собствени имоти на Министерство на отбраната с процедура отстъпка от право на строеж да започнем изграждането на придобиването на жилища. Днешното решение е първият пилотен проект и той се осъществява в Пловдив“, посочи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него стартиралата процедура ще позволи в рамките на три до пет години да се реши жилищният проблем в армията, без да е нужно финансиране от държавния бюджет.

Решението е част от пакет от мерки, свързани със социалната политика за военнослужещите и осигуряването на жилища за тях, който по думите на Каракачанов в момента е във фокуса на работата на ведомството му.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
"Кауфланд" ще инвестира 50 млн. лв. в реконструкция на Халите