IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски инвеститори изграждат логистичен мегапроект край Пловдив

В новия глобален "икономически град" ще има офиси и изложбени площи на фирми от Китай, България, Европа, Близкия изток и Северна Африка

18:21 | 05.04.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Тракия икономическа зона</em></p>

Снимка: Тракия икономическа зона

Китайски инвеститори от Шънджън ще изграждат логистичен мегапроект в "Тракия икономическа зона" в Пловдив, съобщават от пресцентъра на зоната.

На практика проектът представлява „глобален икономически град“, в който ще има офиси и изложбени площи както на китайски производители, така и на фирми от близките ни балкански страни и цяла Европа, Русия, Турция, Близкия изток, Северна Африка.

На практика това ще превърне Пловдив в световен логистичен хъб, посочва се в съобщението.

Споразумението е подписано от инж. Пламен Панчев, създател на "Тракия икономическа зона" и председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ АД, и Чън Дзундзиен, председател на холдинга „Портър Сити“.

„EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone – Plovdiv“ (Евро-китайски пилотен проект за сътрудничество) представлява иновативна платформа за бизнес, логистика, финанси, директна връзка между потребителя и производителя, за онлайн и офлайн търговия, обяснява Чън.

Проектът е пилотен за Европа. България и "Тракия икономическа зона" са избрани след предварителни проучвания на китайската страна, като инвеститорите подчертават традиционно приятелските отношения между двете държави, добрия инвестиционен климат, привлякъл толкова много чуждестранни инвеститори, стратегическата географска локация.

България е и първата европейска спирка по Пътя на коприната, подчертава Чън.

Според икономическото министерство мястото на този пилотен проект е точно в "Тракия икономическа зона" като подкрепяна от правителството индустриална зона, както и на фона на добрите отношения с Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 2
pepince
преди 8 години
...искате да кажете да се имитира конкуренция...всички обичат държавната пара, като *** салам "народен" я лапат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Ами просто панаира е собственост на масона Георги Гергов.Защо ако е възможно да не му се направи конкуренция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
pepince
преди 8 години
Кви "офиси и изложбени площи", къв "логистичен мегапроект" , като в Пловдив има един Панаирен град, на страхотно място, почти в центъра, който стои в повечето време над 50% празен...недостроени и празни стоят още 3-ри огромни МОЛ-а...явно далаверата е огромна...за некой хора с некои събражения :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 4
eng.Garin
преди 8 години
Взимаш един китаец, слагаш му костюм, нарисуваш му усмивка и му буташ една черна папка с челен лист със йероглифи (цветни по възможност). После взимаш една зала в петзвезден хотел за 2,5 часа. Каниш журналисти от всички медии по повод подписване на многомилиарден проект в които на всеки с един грам мозък е очевидно че няма никаква логика, но ти намигваш на всеки със снихождение, че вижда огромната далавера. Снимки, усмивки, разямана на подписи и т.н. Някой да вижда реализицията на най-огромния казино комплекс със най-огромния покрит плаж в Европа - т. нар. "Св. София" край Елин Пелин???? Не? Що така, толкова е логично?Това е най-евтиния ПР! Преди беше с американци, сега е с китайци! Въпрос на мода!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
marto76
преди 8 години
Това да не са китайските инвеститори в завода на приятелчето на Цецо Василев - Гришата, които да бягат с 200 км.в час от Ловеч?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още