IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания за строителна техника отчита ръст при наемането на оборудване

Една от причините е програмата за саниране, обяви Stroyrent

12:45 | 21.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Сериозен ръст при наемането на строително оборудване през последните месеци отчита компанията за строителна техника под наем Stroyrent.

Ръстът при някои категории оборудване е особено висок, като приходите от отдаване на строителни скелета например през последните месеци са нараснали с 85% в сравнение с миналогодишните данни. 

Увеличава се търсенето и в повечето от останалите основни категории строително оборудване, включително вишки, едра механизация, контейнери огради и химически тоалетни.

Една от причините за ръста е стартирането на десетки нови строителни обекти. Голяма част от тях са създадени по програмите за саниране, но не са малко и проектите за изграждане на нови жилищни и индустриални обекти, казва Ганимир Ганчев, управител на дружеството.

Друга тенденция е нарасналото търсене на фасадни скелета, които се използват с рекламна цел. Това важи най-вече за централните региони на големите градове, където има множество запитвания от рекламни агенции за скелета с цел  обособяване на позиции за външна реклама по фасадите на жилищни сгради.

За да отговорят на възходящата тенденция, от компанията активно закупуват ново оборудване от чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още