IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурс за скулптура на Алеко обяви Столична община

Композицията ще е разположена на бул. „Витоша“

17:03 | 20.03.15 г. 2
Конкурс за скулптура на Алеко обяви Столична община

Конкурс за изработването на композиция „Алеко Константинов” обяви Столична община. Паметникът ще бъде разположен в ремонтирания пешеходен участък на бул. „Витоша ”, между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Хан Аспарух“, става ясно от съобщение на Агенцията за обществени поръчки. 

Право на участие в конкурса имат всички български физически или юридически лица – скулптори, художници, дизайнери, архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти с образователна квалификация в съответната област и обединени в проектантски колективи. Проектантският колектив трябва да включва минимум един скулптор и един архитект с пълна проектантска правоспособност, пише в обявлението.

Журито ще оценява въздействието на скулптурната композиция, доколко е постигнат въздействащ художествен образ,  оригиналност и иновативност на авторовата идея при отразяване на личността и творчеството на Алеко Константинов, както и доколко композицията се вписва в градската среда.

Наградният фонд за конкурсните проекти, класирани на първо, второ и трето място, е: първо място – 2 000 лв., второ място – 1 500 лв., трето място – 1 000 лв. Наградените проекти стават притежание на Столична община при запазване на авторските права. На класирания на първо място проектантски колектив ще се възложи изготвяне на работен проект.

Общата стойност на средствата, необходими за проектиране, изграждане и монтаж на паметника са до 60 000 лв., от които 4 500 лв. награден фонд, уточнява общината.

Конкурсът ще се проведе при наличие на поне три проекта. В случай на по-малък брой конкурсът ще бъде прекратен и авторите получават обезщетение по 200 лева на проект.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
marto76
преди 9 години
Да обявят и конкурс за склуптура на грабителите на съвременна България като Иван Костов, Маргините, Иво Прокопиев и подобни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
fras
преди 9 години
Георги Чапкънов ще спечели!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още