IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронакризата провокира търсене на имоти извън големите ни градове

В момента е рисковано да се купува на зелено и повече трябва да се проучва строителят, предупреди Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net

20:06 | 14.05.20 г. 1
Коронакризата провокира търсене на имоти извън големите ни градове

Според нея ако не беше пандемията, нямаше да се наблюдава такава тенденция. 

Стойчева смята обаче, че това е по-скоро търсене на втори дом и хората не биха искали да заменят апартамента си в големия град. 

Мениджърът на Imoti.net е на мнение, че се търси по-скоро възможност за уикенди, за кратки почивки и за развиване на дребно земеделие

Тя смята, че продължителността на кризата ще има значение, но според нея имотите са добра инвестиция дори по време на криза. 

По думите й голям спад при цените на имотите не е възможен вече.

“Строителството е секторът който не пострада до този момент. Ново строителство продължава да се появява. Започнатото през миналата година вероятно ще се довърши”, очаква Стойчева.

Тя обаче смята, че в момента в известна степен е рисковано да се купува "на зелено" и повече трябва да се проучва строителят. 

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Веск
преди 3 години
Един строител през 2014та ми каза - тя кризата имаше и хубави страни. Отся ментетата в бизнеса. Строителите останахме. Надявам се и сега да е така. Във всеки случай проверете вашият строител дали е преживят кризата 2009та. Относно вторият дом извън голям град съм за. Това е начин да живеят селата близо до големи гадове, до курорти и т.н. Ама днес добре, пък след някоя година виж селцето западнало или *** се заселили и го съсипали. Внимавайте. Има села дето са атрактивни и по-хубави от тях села дето не привличат хора. Младите често и като приятелски кръгове купуват. Това е още по-добре. Няма кой да гарантира, че няма да ви обират обаче. Реално населението застарява. Нека хората си купят на чист въздух нещо за след пенсия. Може даже да се мисли да данъни облекчения. ТАка се *** големите градове от презастрояване, че наистина е жалка картинката. Аз лично мисля е време да се поизчака. САЩ затягат заемите. Така ще стане и у нас, но по-късно. ЕЦБ глдеда ФЕД в общи линии и действа след него, понякога доста късно и не толкова ефективно. Който вярва, че цените няма да паднат да купува. Аз пък ще чакам 2 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още