Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

КЗК санкционира Ирис имоти за нелоялна конкуренция

Дружеството твърди, че е на пазара от 2007 г., но работи от 2013 г.

КЗК санкционира Ирис имоти за нелоялна конкуренция

Снимка:Pixabay

КЗК установи извършено нарушение от „Ирис имоти“ ООД на Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) – въвеждане в заблуждение.

Още по темата

Производството е образувано във връзка с влязло в сила решение на Върховния административен съд, с което преписката е върната на КЗК за ново произнасяне съгласно указанията на съда, информира Комисията.

В производството е установено, че дружеството е публикувало на сайта си информация, че оперира на пазара на недвижимите имоти от 2007 г., като същевременно реално представените доказателства за започване на такава дейност са от 2013 г.

Антимонополната комисия се е произнесла, че тези твърдения са неверни, касаят съществени свойства на предоставяните услуги и създават обективна възможност за заблуда на потребителите.

Опитът и експертизата на едно предприятие в областта, в която се развива, биха могли да стимулират неговите потенциални клиенти да използват услугите му. Недостоверната и поради това недобросъвестна претенция за опит в областта на посредничеството при сделки с недвижими имоти представлява нелоялна конкуренция, се казва в съобщението.

Глобата за дружеството е символична – 0,5%  от общия оборот на дружеството за финансовата 2016 година, равняващи се на 320 лв.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Капиталът на „Феърплей Пропъртис“ ще се увеличи с 12,5 млн. лв.