IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летището край Хасково ще бъде превърнато в индустриална зона

Тя ще се намира и само на 5 км от новата магистрала „Марица“

12:33 | 16.03.16 г.
Летището край Хасково ще бъде превърнато в индустриална зона

Летище Узунджово край Хасково ще бъде превърнато в индустриална зона. Това обяви кметът на града Добри Беливанов по време на конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“, която се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

В новата индустриална зона ще бъдат привличани чужди и български инвеститори за изграждане на заводи, които ще отворят нови работни места, обясни кметът.

Зоната ще се намира и само на 5 километра от новата магистрала „Марица“, което ще я прави още по-привлекателна за инвеститорите, съобщи Изпълнителната агенция.

Нейният директор Мариета Захариева заяви, че се предвижда да бъде направен бизнес инкубатор в Хасково. Той ще бъде изграден съвместно между агенцията и общината.

Инкубаторът ще ще свързва предприемачите с инвеститори и ще съдейства за намирането на външни пазари, посочи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още