Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Lidl ще строи трета логистична база в България

Обектът ще се намира северно от София, край селата Чепинци и Локорско

Lidl ще строи трета логистична база в България

Снимка: Lidl

Германската търговска верига Lidl ще строи още една логистична база в България. Това се вижда от документ, публикуван на сайта на РИОСВ-София.

Обектът ще се намира край София, в землищата на селата Чепинци и Локорско, в близост до Околовръстния път, който ще го свърза с магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“.

От документа става ясно, че складовата база има одобрен подробен устройствен план – план за застрояване от главния архитект на Столичната община, както и разрешения за строеж. Към устройствения план има и проект за питейно водоснабдяване от магистрален водопровод, който преминава наблизо, и нова пътна връзка със светофар.

Още по темата

Базата ще е със застроена площ около 50 хил. кв.м. Тя ще е предназначена за складиране на пакетирани и палетизирани хранителни и промишлени стоки. Обектът ще разполага с паркинг за около 180 автомобила и 54 камиона.

Базата ще има административна част, складове, логистичен център, портиерна, резервоар и помпена станция.

В документа не се посочва в какъв срок обектът ще бъде завършен и пуснат в експлоатация, както и стойността на инвестицията.

Търговската верига стъпи на българския пазар през 2010 г. в разгара на финансовата криза, когато други вериги излязоха от него. Тогава в един ден отвориха първите 14 магазина на компанията.

Днес Lidl има повече от 100 магазина в 48 града, 2 логистични бази – в с. Равно поле, София, и с. Кабиле, Ямбол, и дава работа на около 3 хил. души в цялата страна.

Първият магазин от веригата отваря врати през 30-те години в Германия.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Кирилова
Още по темата: България Lidl Лидл България

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Регионалното министерство пак ще пише жилищна стратегия