Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Магазинът на „Арон“ в „Люлин“ е обявен за продажба като офис сграда

Собственикът разполага с концепция за преструктуриране на сградата, която от 2016 г. стои празна

Магазинът на „Арон“ в „Люлин“ е обявен за продажба като офис сграда

Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители

Магазинът на мебелната верига „Арон“, която затвори през 2016 г., на бул. „Царица Йоана“ в кв. „Люлин“, София, ще бъде продаден на търг и ще бъде трансформиран в офис.

Собственикът разполага с архитектурна концепция за преструктуриране на обекта в офис сграда клас А.

Още по темата

Очакванията са да има интерес от инвеститори, които търсят добра и по-евтина алтернатива на вече пренаселения и твърде скъп кв. „Младост“.

Магазинът на „Арон“ в „Люлин“ е построен през 2007 г. със собствен ресурс и инвестиционен кредит от 1,5 млн. евро. Собствениците на веригата тогава бяха подкрепени от силния пазар на имоти, от който се възползваха и търговците на мебели.

Сривът на пазара драстично сви оборотите на търговците, включително и на „Арон“. По същото време компанията стана и жертва на имотна измама, заради което изгуби крупна сума пари. В последствие започнаха съдебни спорове между съдружниците за подялбата на имуществото й.

Така се стигна до затварянето на обектите на веригата през 2016 г. Междувременно частен съдебен изпълнител обяви за продажба магазина в „Люлин“ заради наложени възбрани и неизплатени кредити. Обектът в крайна сметка остана без собственик, като от него се изнесе и търговецът на китайски стоки.

Собственикът е решил да се опита да се договори с потенциален купувач до средата на април т.г. Ако това не се случи, ще се проведе явен търг при начална цена 3,5 млн. евро или малко над 427 евро на кв.м. Крайната дата за подаване на документи е 8 май 2020 г.

 
По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Предизвикателствата пред имотния пазар у нас – темата на онлайн дискусията на Imoti.net