IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милка Гечева отново оглавява строителния контрол

Четири жалби са подадени срещу разрешителното за строителство на компресорната станция на “Южен поток”

16:46 | 11.08.14 г. 1
Милка Гечева отново оглавява строителния контрол

Милка Гечева отново става директор на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), обяви служебният министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева при представянето на екипа й, предаде БТА.

Гечева не е политическо назначение, почти цялата й професионална кариера е минала там, коментира Захариева.

Лазар Лазаров също отново поема пътната агенция, както стана ясно още миналата седмица. Ръководството на Агенцията по кадастър и на дирекция ГРАО не е сменено.

За промяната в ръководството на ДНСК алармира още миналата седмица вече бившият директор на строителния контрол арх. Николай Христов. По думите му той самият е установил тежки нарушения при издаването на разрешения за ползване на обекти.

Христов тогава изрази опасенията си, че ще се направи опит за “замитане” на следите.

Четири жалби са подадени срещу издадените разрешителни за строеж на компресорната станция на “Южен поток” край Варна, допълни Захариева. По думите й страната ни оказва пълно съдействие на ЕК, като се предоставят всички допълнителни документи.

Захариева призна, че проектът за саниране на жилищни сгради с европейски пари е в риск заради закъснението при избора на строители и проектанти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Дали изкара Христов кирливите ризи и беше сменен или разбра че ще бъде сменен и изкара кирливите ризи това е въпроса. А Гечева наистина не е политическо назначение но явно е удобно назначение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още