Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

МРРБ назначава петима експерти по морско пространствено планиране

Те трябва да изработят Морски пространствен план и да отговарят за изпълнението и актуализирането му

МРРБ назначава петима експерти по морско пространствено планиране

Снимка: Pixabay.com

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще назначи петима експерти, които ще отговарят за морското пространствено планиране, съобщават от правителствения пресцентър.

За осъществяването на новата за МРРБ дейност се правят функционални промени в министерството. Функциите по изпълнението й се възлагат на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ и функционалната й компетентност се разширява, казва се още в съобщението.

Правителството прие промени в Устройствения правилник на МРРБ с оглед обезпечаване на отговорностите за управлението, координацията и контрола на дейностите по морско пространствено планиране, изработването на Морски пространствен план на Република България и неговото изпълнение и актуализиране.

Дейностите са възложени на министъра на регионалното развитие и благоустройството с измененията и допълненията на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

С промените в устройствения правилник се прецизират функциите на други структурни звена в министерството и щатната численост на персонала.

По статията работи: Божидарка Чобалигова
Още по темата: България МРРБ

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Освобождават собствениците на недвижими културни ценности от местни налози