Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Над 1500 сгради са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

Към 30 ноември 2018 г. най-много са завършените сгради в община Бургас - 197

Над 1500 сгради са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

По Националната програма за енергийна ефективност са обновени 1544 многофамилни жилищни сгради в страната, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

По други 220 от общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие се изпълняват строително-монтажни работи. Още 224 са на етап обследване.

Към 30 ноември 2018 г. най-много са завършените сгради в община Бургас - 197. Там сключените договори са общо 205, като по последните 8 сгради текат строителни работи.

В община Благоевград са обновени всички 143 многофамилни жилищни сгради, за които са сключени договори за целево финансиране.

Реновираните блокове в Хасково са 77. В общината са сключени общо 110 договора за повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради. Още 8 са в етап на строителство, други 16 - на етап обследване.
Обновителните дейности по 71 от общо 75 сгради със сключени договори за целево финансиране от програмата в Стара Загора са изпълнени. По последните 4 текат строителни работи.

В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за обновяване.

Информация за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в други общини в страната може да бъде намерена на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
1
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Кой ти мисли такива подробности? След 2 млрд лв изхарчени, някой ще излезе ли да обясни с колкко % е намалял разхода на енергия в Бг, съответно станали сме по-екологични и енергонезависими?
0
 
0
 
1
преди 5 месеца
Реиновацията на сградният фонд трябва да бъде съпътствана и с газификация
ако искаме да не се стеле над градовете зимата смог.

Още от България
Локация, архитектура, технологии, или как обикновеният дом става умен