IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 780 са санираните жилищни сгради по програмата за енергийна ефективност

В процес на изпълнение са строително-монтажни работи по още 612 сгради, съобщи строителното министерство

12:02 | 19.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Общо 782 многофамилни жилищни сгради в България вече са изцяло реновирани и въведени в експлоатация, след като са били обновени по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

В подобрената жилищна инфраструктура живеят близо 94 хил. души.

От МРРБ информират, че в процес на изпълнение са строително-монтажни работи по още 612 сгради. Предстои да бъдат реализирани мерки за подобряване на енергийната ефективност по още 628 блока.

Одобрени за реновиране и с вече сключени договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност са общо 2022 многофамилни жилищни сгради. Най-много са те в Област Бургас – 236, като 75 са вече обновени и въведени в експлоатация, а по 132 са започнали строително-монтажни дейности.

В Област Благоевград са одобрени за саниране 189 сгради, от които 117 са с изпълнени дейности.

Трета по брой сключени договори е Област Хасково с общо 180 договора и 86 вече изцяло обновени блока, посочват от МРРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Веск
преди 6 години
То хубаво санират ама защо само на някои? Едно саниране е казват 17 000 на апартамент. Много е първо и второ - крадене без качество. Санирането може би трябваше да е по микрорайони - едно цяло кварталче да блесне дето се вика. Мое си мнение. Аз имам къща и ново строителство апартамент. Оказа се, че съм бил голям *** - да плащам аз ДДС за ново жилище на мутренската ченгесарска държава , която се лута между корупционно-крадлив син и същия вид ама червен комунизуъм. Голямо прекарване. Всеки закупил ново жилище като мен освен, че плаща лихви обикновено, плаща и санировката на панелкаджиите прошляци с ДДСто. Последните често живеят в наследствен апартамент, който никога и с нищо не са подобрявали. Ами хората на село - те са най-бедни, а нямат право на санировка. Това е поредната крадиченгесаромутренска далавера. Един от многото кръгове на българския ад, поредното ограбване на народа. Да ограбим глупавите с нови жилища - да платят те с ДДСто санировката на панелкаджиите. Долна държава ей.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още