IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над две трети от площите в инкубатора на София Тех Парк са отдадени под наем

В сградата са се настанили 22 фирми, водят се преговори и за останалите свободни площи

17:39 | 29.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: София Тех Парк</em></p>

Снимка: София Тех Парк

Над две трети от офисите в инкубатора на София Тех Парк са отдадени под наем на компании, съобщават от парка.

Дейността на фирмите е насочена към една от трите основи фокусни области на научно-технологичния парк - информационни и комуникационни технологии, науки за живота, зелена енергия, пише в съобщението.

Общо 22 компании са заели 78% от офисите в сградата “Инкубатор”. Водят се преговори за други 15% от площите, за които предстои да се сключат договори. Така остават свободни само три офиса, за които да се търсят наематели.

Сред наемателите е и акселераторът Eleven, който подкрепя ранни стартиращи компании от Европа, както и организацията Junior Achievement, която прави обучения по предприемачество и оказва подкрепа за стартиращи компании на ученици и студенти.

Сред обитателите на сградата са компания, която създава и внедрява иновации в областта на сигурността и транспорта, както и за контрол на достъпа до публични пространства и жилищни комплекси, компания, създател на иновативно устройство за защита на деца с аутизъм, производител на иновативни части за детски люлки, софтуерна компания, насочена към птицеферми и кравеферми, социална мрежа, посветена на футбола, Cloud-базирана платформа за управление на фитнес центрове, компания за разработване и продажба на нови функционални води, производител на устройство за неутрализиране на въглеродния отпечатък на компаниите, което може да се внедри в транспортния сектор, създател на приложения за мобилно банкиране, здравеопазване и т.н.

София Тех Парк започна да набира наематели за инкубатора през април. Те трябва да отговарят на определени критерии - фирмите да са иновативни и дейността им да попада в една от приоритетните области на научно-технологичния парк, както и поне 30% от дейността им да е свързана с научно-изследователска и/или развойна дейност.

Към момента членове на инкубатора са фирми, които предлагат IТ услуги, софтуерни иновации в животновъдството, в областта на сигурността, създават нови продукти, разработват нови материали и други, поясняват от парка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още