Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Най-голямата офис сделка за годината в България е вече факт

От средата на следващата година първият наемател на новата сграда Park Lane Office Center ще е „Алианц България Холдинг“

Най-голямата офис сделка за годината в България е вече факт

Снимки: Park Lane Developments 

От средата на следващата година първият наемател на новата сграда Park Lane Office Center ще са компаниите на „Алианц България Холдинг“, съобщават от „Парк Лейн Дивелъпмънтс", дружеството, което изгражда сградата.

Още по темата

Офисите на „Алианц България“ ще бъдат разположени на 6 хиляди кв. м и три етажа в Park Lane Office Center, който се намира на ул. Сребърна 16 в София. Всеки от етажите на сградата е с размер 2 200 кв. м и позволява креативен интериорен дизайн, съобразен с корпоративната идентичност на компанията, посочват от дружеството.

„Радваме се, че това е най-голямата сделка за 2020 г. в сегмента на офис площи в България и то за срок от десет години“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments.

На партера на сградата ще бъдат разположени модерни центрове за обслужване на клиентите – банков офис, застрахователен и пенсионно-осигурителен офис, както и център за регистрация на щети и огледи на автомобили.

Изборът за централен офис на „Алианц България“ е паднал върху Park Lane Office Center заради локацията на сградата до Парадайз център в квартал Лозенец. Наемодателите посочват и други предимства на местоположението - отличната видимост на няколко ключови улици и обширен парк до сградата. Те уверяват, че сградата е оборудвана със съвременни технически системи, включително специална UV система за дезинфекция на въздуха за комфортна и безопасна работна среда на всички служители и клиенти.

Стойността на сделката не се съобщава, но по данни на консултантските компании офертните цени на наемите в първокласни офис сгради в София се движат между 12 и 15 евро на кв. м. 

„Събирането на компаниите от групата на „Алианц България“ под един покрив е от изключителна важност за корпоративната ни култура“, посочи Йоанис Коцианос, председател на Изпълнителния комитет на „Алианц България Холдинг“.

Според Таня Косева-Бошова присъствието на "знаков наемател като Алианц е признание за качеството на офис сградата. 

Investor.bg информира, че главен изпълнител за строителните дейности на Park Lane Office Center е е Pipe System. Проектът на бизнес сградата се финансира от Райфайзенбанк.

Концепцията е дело на архитектурно студио Planning с водещ архитект Илиян Илиев – компания, която е проектирала мащабни търговски и бизнес сгради в България, заедно с Chapman Taylor от Великобритания, специализирана в проектирането на обществени сгради.

Интериорният дизайн е възложен на VIArchitects – архитектурно бюро с опит в международни проекти за бизнес и жилищни имоти.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Чудя се аз защо Алианц не плащат по застраховки, а то византиец им бил шефът ... ясно!

Още от България
Работата от разстояние увеличава работния ден с близо 49 минути