IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недостиг на парцели за жилищно строителство в Стара Загора

Десетки проекти за нови сгради чакат в Общината за издаване на строително разрешение

13:45 | 26.02.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В Стара Загора има недостиг на парцели за строеж на нови жилищни кооперации, предаде БНТ. Само за последните три години в града са построени 197 блока. 766 нови апартаменти са излезли на пазара в града от 2014 г. до сега.

Централната градска част е почти застроена, затова предприемачите се съгласяват да изграждат жилищни кооперации и в кварталите, каза пред телевизията главният архитект на Стара Загора Виктория Грозева. Тя допълни, че десетки проекти за нови сгради чакат в Общината за издаване на строително разрешение и ако се наложи, има възможност градът да бъде разширен.

Заради интензивното строителство в Стара Загора вече на две места са се обособили нови квартали - близо до стадиона и градския парк.

Голям е интересът на предприемачите към терените в парк "Бедечка", но там строителството е замразено заради протести на природозащитници. Въпреки това там вече са построени 5 нови 4-етажни кооперации и са излети основите на още две.

Брокери са категорични, че освен към изградените апартаменти се забелязва и интерес към току-що започнали строежи. Цената на квадратен метър в зависимост от вида строителство и месторазположението в Стара Загора варира между 550 и 650 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
reda1
преди 7 години
Не може да е истина!!!Полето Загоре взима да свършва.:)))):))):)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
beinsa
преди 7 години
Стара Загора расте и всичко и навсякъде се строи.Хубаво е, че има такива места в България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още