IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова визия и пълна промяна ще видим в Централните софийски хали през 2020 г.

Основна цел на реновацията е да се привлекат повече млади хора, посочи Роман Романов, Regent’s Property Advisors

10:56 | 20.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

След основната реновация през 2020 г. Централните софийски хали ще имат съвсем нова насоченост. Предвижда се там да има повече заведения за хранене, повече ресторанти и барове, които да са с иновативни концепции и да посрещнат търсенето на хората. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Роман Романов, Head of Property Management в Regent’s Property Advisors.

Романов отбеляза, че една от основните цели на реновацията на Халите е да се привлекат повече млади хора.

Старият център на София в последните години беше малко на заден план. С подобни промени и помощта на институциите районът може да придобие нов облик“, смята Роман Романов.

Той уточни, че се предвижда и промяна на работното време на Халите, но в какви граници ще бъде то зависи изцяло от бъдещите наематели на обектите в сградата.

По думите на Романов пазарът на търговски площи през 2019 г. в България остава доста фрагментиран. Той отбеляза, че се наблюдава тренд на увеличаване на наемните нива.

"През 2020 г. пазарът на търговски площи ще се развива към по-малките градове, защото в големите вече има достигната наситеност", прогнозира експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още