Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Нови ще са таксите за справки от кадастралния регистър за недвижими имоти

До края на 2023 г. се удължава срокът за предоставяне на услуги от информационната система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, реши правителството

Нови ще са таксите за справки от кадастралния регистър за недвижими имоти

Снимка: Pixabay

С три години се удължава срокът, в който ще могат да се ползват някои от услугите и справките, предоставяни от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, за които бе предвидено да спрат да се предоставят до края на 2020 г, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Още по темата

Това решение на правителството е записано в проект на постановление, с което се изменя Тарифа №14 за таксите, които се събират в системата на Министерството на регионалното развитите и благоустройството и от областните управители.

До края на 2023 година граждани и юридически лица, нотариуси и представители на ведомства и общини ще могат да заявяват и да получават препис-извлечение от кадастралния регистър на недвижимите имоти, списък с координати на подробни точки, копие от кадастрална карта или на част от нея в графичен или в цифров вид, при досегашните условия, вид и такси, определени за тях.

До края на 2023 година информационната система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще бъде надградена с нови функционалности.

По този начин, след този срок, ще се предоставят: справка за данни от кадастралната карта и кадастралните регистри и от специализираните карти, съдържаща данни, избрани от заявителя; справка за границите на административно-териториалните единици и териториалните единици, включително землищни граници, както и справка от информационно-административната карта.

От системата ще получава също извлечение от кадастралната карта и кадастралния регистър на недвижимите имоти за поземлен имот, за сграда или за самостоятелен обект към минал момент; извлечение от кадастралната карта и кадастралните регистри и от специализираните карти по видове данни, избрани от заявителя; извлечение за границите на административно-териториалните единици и териториалните единици, включително землищни граници; извлечение от информационно-административната карта.

 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Окончателно: Строителството на небостъргача "Златен век" продължава