IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НСО ще изгради тренировъчен център край софийското с. Доброславци

Кабинетът даде още 4 терена в района на службата за охрана, след като кабинетът Борисов миналата година й прехвърли старото военно летище в Доброславци

11:31 | 08.01.14 г.
НСО ще изгради тренировъчен център край софийското с. Доброславци

Министерският съвет отне четири имота в землищата на гр. Нови Искър и селата Доброславци, Мировяне и Кътина от Министерството на отбраната и предостави правото на управлението им на Националната служба за охрана (НСО).

Там НСО, която вече ползва терени в района на летище „Доброславци”, ще може да изгради комплекс за професионална подготовка на служителите, който да отговаря на съвременните изисквания на страните-членки на Европейската мрежа за охрана на публични личности, съобщават от пресцентъра на правителството.

НСО ползваше отдавна базата в Доброславци, но за тренировките там се изискваше разрешението на военното министерство. Правителството на Бойко Борисов прехвърли едва в началото на миналата година военното летище на службата за охрана, за да може тя да изгради тренировъчния център, от който имаше нужда.

С друго решение правителството прехвърли безвъзмездно на община Ивайловград собствеността върху имот от 860 кв. м заедно с построената в него двуетажна жилищна сграда в с. Славеево и поземлен имот от 8,2 дка в землището на Ивайловград. Прехвърлянето е по искане на местната власт с цел задоволяване на социални и стопански нужди на населението в района.

Правителството освен това обяви за публична държавна собственост два имота в с. Марково, община Родопи. Те са с обща площ от 3,1 дка и са застроени с три сгради. Промяната в статута се налага, тъй като имотите са необходими за изпълнение на функции и дейности на военни формирования от Българската армия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още