IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Балчик спира незаконен строеж на централния плаж в града

Събарянето на постройките ще бъде следващата мярка на администрацията

15:58 | 04.08.15 г.
Община Балчик спира незаконен строеж на централния плаж в града

Община Балчик спира незаконния строеж, който блокира входа на плажа в града, съобщават от общината.

За блокирания достъп до плажа съобщи днес Нова телевизия. В репортаж на телевизията беше показано, че входовете за централния плаж в Балчик са блокирани от огради и предупредителни табели.

Местните твърдят, че от началото на сезона не може да се влезе на плажа, тъй като вече е станал частен имот. На обекта липсва задължителната табела за строителна дейност, въпреки че видимо нещо се гради. Строителите пък се представят като туристи на разходка, съобщава Dnes.bg.

Неделчо Марков, представящ се за "шеф" на обекта, твърди, че щом на мястото няма бетон – няма и строителство, а хората, които са на обекта, били охранители. В общината знаят, че собственикът на имота го е закупил на публична продан, но не знаят повече подробности. Признават, че има многобройни жалби срещу случващото се на плажа.

Зам.-кметът по строителството в община Балчик коментира пред телевизията, че има незаконни обекти, които са бунгала без документация. Има и две нарушения на Закона за устройство на черноморското крайбрежие – строи се във време, забранено за строителство, а и обектът нямал нужните документи.

Бил е съставен и констативен акт, изпратен на собственика на имота "Интер Инвест" ЕООД, регистрирано в Силистра. Кметът на общината Николай Ангелов беше обещал и да издаде заповеди за спиране на строителството и за прекъсване на тока и водоснабдяването на обекта.

Местната администрация обяви, че констативният акт е вече връчен на собственика. Ще бъдат предприети мерки за прекъсване на водоснабдяването и електричеството на обекта, допълват от общината.

Минималната санкция за незаконното строителство, отредена от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, е 10 000 лева. Събарянето на постройките ще бъде следващата мярка на администрацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още