IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официално е открит логистичният център на Спиди край Стара Загора

Базата ще служи като основен хъб за прегрупиране и претоварване на палетни пратки

16:47 | 10.03.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SGB</em></p>

Снимка: SGB

Логистичният център на куриерската компания „Спиди“ АД край Стара Загора официално е отворил врати днес, съобщават от Societe Generale Експресбанк.

Изграждането на логистичния център беше финансирано с инвестиционен заем в размер на близо 2 млн. евро, отпуснат от инициативата за устойчиво градско развитие JESSICA и банката. По линия на JESSICA са 1,26 млн. евро от заема, а банката осигури останалите близо 1,3 млн. евро.

Логистичният център на куриерската компания се намира върху част от терена на бившия птицекомбинат край Стара Загора, в близост до магистрала „Тракия“. Той се простира върху 4 336 кв.м.

Общата стойност на проекта достига приблизително 4,6 млн. лева. Инвеститор е бившата дъщерна компания на „Спиди“ „Пит Бокс“ ЕООД, която е отдала логистичния център на куриерската фирма за дългосрочно ползване.

Собственото финансиране на „Пит Бокс“ за реализирането на проекта е в размер на 17% от инвестицията. Със средствата е закупен парцела, върху който е изграден логистичният център.

Базата ще служи като основен хъб за прегрупиране и претоварване на палетни пратки.

Логистичният център е шестият проект по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA в Стара Загора след рехабилитацията на Централния градски пазар, двата проекта за реновация на стадион „Трейс Арена”, реконструкцията на закрития плувен басейн в града и модернизацията на част от производствените сгради на Холдинг Загора.

 

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
beinsa
преди 7 години
@ ПронтоСамо този месец обявиха две мултимилионни инвестиции в Стара Загора в нови заводи в автомобилната индустрия:1. Магна (Канада)2. Язаки (Япония)Май трябва да ти кажа АРИВИДЕРЧИ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 5
Pronto
преди 8 години
Хаха, недей така бе момче. Ако те питам за друга инвестиция в града, и сигурно ще ми кажеш прескъпите автобуси на кмета, "карго летището - мечта", или завода за автомобили на Магна /герберски слух за пред избори/ Стара Загора живее от ТЕЦовете и мините. Най-мръсните едно време /и сега/ работни места са най-желани.Че то другите градове - Ямбол, Пловдив, Димитровград, Казанлък привлякоха много повече инвестиции. АйТи - трънки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
beinsa
преди 8 години
Стара Загора се развива отлично и трупа инвестиции и население, за разлика от други прехваление градове, в които няма дори работа, но разчитат на няколко панелки в повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още