IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис площите в България с петгодишен връх през 2013 година

Обемът на усвоените офиси нараства с 12,2%, аутсорсинг и ИТ компаниите са с най-голям принос

10:49 | 03.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Офис площите в България с петгодишен връх през 2013 година

Пазарът на офиси е повело възстановяването на сектора на бизнес имотите през 2013 г., показват данни на консултантската фирма Forton, стратегически партньор за България и Македония на международната компания Cushman & Wakefield. Общият обем на наетите площи в София е достигнал най-високото си ниво от 2008 г. насам и за първи път за последните пет години надхвърля 100 хил. кв.м.

„Миналата година беше повратна за пазара на бизнес имоти. Благодарение на продължаващите чуждестранни инвестиции в изнесени центрове за бизнес услуги офис площите в София бяха най-силно представилият се сектор“, твърди Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton. „За първи път от 2010 г. предприемачите започнаха и нови проекти“, добавя тя. 

Според нея в резултат от по-високата заетост и перспективата за повишение на наемите в най-добрите сгради през 2014 г. се очаква някои от тях да станат цел за придобиване от международни инвеститори.

Водещите търговски центрове са успели да се възползват от растежа на международните модни и спортни марки. С обновяването на булевард „Витоша“ интересът към главната търговска улица се повиши независимо от ръста на търговските площи в молове, отчитат от Forton. Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още