IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orbis ще открие два нови хотела в София

Novotel Sofia Centre и ibis Sofia Centre ще отворят като комбиниран хотел с общо 250 нови стаи на едно и също място в центъра на столицата през 2017 г.

18:31 | 22.02.16 г. 2
<p>
	В мрежата на&nbsp;Orbis в България вече има два хотела в София, единият от които е Novotel Sofia (на снимката). <em>Снимка:&nbsp;novotel.com</em></p>

В мрежата на Orbis в България вече има два хотела в София, единият от които е Novotel Sofia (на снимката). Снимка: novotel.com

Два нови хотела ще отворят врати в София през 2017 г., съобщиха от полската хотелска група Orbis Hotel Group.

Компанията ще разшири мрежата си в българската столица с откриването на два хотела – един Novotel и един ibis.

Миналата година стана известно, че Orbis оценява потенциала на Румъния и България за експанзия.

Малко преди това Orbis придоби контрол върху всички хотелски брандове в портфолиото на AccorHotels в Централна и Източна Европа и стана най-голямата мрежа от хотели в региона с над 100 хотела, включително два в България (Novotel Sofia на столичния булевард "Цариградско шосе" и ibis Sofia Airport в близост до летище София).

„България е многообещаващ пазар с голям потенциал за хотели от международни брандове и е важен елемент от нашата стратегия за развитие. Ние имаме ясни амбиции – да развиваме мрежата си от хотели и да станем лидери на българския пазар“, коментира Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis Hotel Group.

Novotel Sofia Centre и ibis Sofia Centre ще отворят като комбиниран хотел с общо 250 нови стаи на едно и също място в центъра на София, но с отделни входове и рецепции. Двата хотела са собственост на българското „Маркан Холдинг“ АД чрез „Ем Ейч Кю Комбо“ ЕАД. Хотелите ще бъдат управлявани от Orbis Hotel Group, съгласно сключен договор за управление.

Откриването на двата нови хотела е планирано за четвъртото тримесечие на 2017 г.

Novotel Sofia Centre ще бъде 4-звезден и ще предлага на гостите си 150 стаи, бар, ресторант, фитнес център, паркинг и просторни зали за бизнес и лични събития от различен мащаб. ibis Sofia Centre ще бъде 3-звезден и ще разполага със 100 стаи, зони за закуска, заседателни зали и голям паркинг.

Orbis Hotel Group е  най-голямата мрежа от хотели в Полша и Централна и Източна Европа. Orbis се състои от повече  от 100 хотела и е ексклузивен  лицензодател на всички марки на AccorHotels в региона. Мрежата разполага с почти 19 хил. стаи за настаняване. Хотелите са под марките Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles и ibis budget.

Orbis S.A. е листвана на Варшавската фондова борса.

AccorHotels е водещият хотелски оператор в света, сред чиито марки са луксозните Sofitel, Pullman, MGallery, Grand Mercure, The Sebel, среден сегмент (Novotel, Suite Novotel, Mercure, Mama Shelter, Adagio) и икономични (ibis, ibis Styles, ibis budget, adagio access и hotelF1). Компанията има над 180 хил. служители в 3800 хотела в 92 страни.

Accor SA е листван на фондовата борса Euronext Paris.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още