Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

От началото на извънредното положение ДНСК е получила 575 жалби и сигнали

Всички административни услуги, изпълнявани от строителния контрол, се извършват по досегашния ред

От началото на извънредното положение ДНСК е получила 575 жалби и сигнали

Снимка: Scott Eisen/Bloomberg

За периода от 13-27 март в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) са получени и е започнала работа по 575 жалби, сигнали от граждани, искания за назначаване на държавни приемателни комисии и издаване на разрешения за ползване. За сравнение за времето от 2 до 12 март са подадени 543 броя.

Всички административни услуги, които се изпълняват от ДНСК, се заявяват и извършват по досегашния ред – на „едно гише“, чрез лицензиран пощенски оператор или електронна поща, съобщава пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Инспекторите от дирекцията продължават да правят проверки по жалби и сигнали както и до сега, спазвайки необходимите мерки за безопасност на служителите и гражданите.

Още по темата
С цел превенция на разпространяването на заразата от коронавирус жалбите, сигналите и заявленията, които се подават на „едно гише“, се пускат в кутия, поставена на общодостъпно място. Такива кутии са разположени в административната сграда на ДНСК в София, както и в сградите на всички РДНСК в страната.

В периода на извънредното положение се спират плановите проверки в общините.

Предприетите от дирекцията действия са във връзка със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение по отношение на сроковете за изпълнение на административни услуги и провеждане на административни производства, както и за превенция на служителите.

Разрешенията за строеж се проверяват само в дирекцията, като при непълна окомплектовка, съгласно чл. 149, ал. 5 от ЗУТ документите се връщат на главните  архитекти за доокомплектоване.

Държавните приемателни комисии също продължават работа и процедират по законоустановения ред.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
SeeNews: Не очакваме да има осезаем спад на цените на имотите в България