IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчужденията на имоти за строителството на магистрала "Струма" продължават

Министерският съвет днес прие решение за отчуждения в района на Симитли

12:07 | 08.09.16 г. 1
Отчужденията на имоти за строителството на магистрала "Струма" продължават

Правителството прие на днешното си заседание решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, необходими за изграждането на лот 3.1 от автомагистрала „Струма“, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и  Градево и гр. Симитли в област Благоевград.

Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

От този участък на магистрала “Струма” готовност за строителство има само за отсечката около тунела “Железница” заедно със съоръжението, както и от Кресна до Сандански, където изграждането на магистралата вече започна.

Кабинетът още не е взел окончателно решение за отсечката от магистралата в Кресненското дефиле. Правителството се отказа от 15-км тунел и в момента проучва възможностите за преминаване чрез къси тунели и виадукти.

С други две решения правителството учреди безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горски територии без промяна на предназначението на територията. Терените се намират в землището на с. Кабиле, община Тунджа.

Безсрочното право на строеж и сервитутът са в полза на „ЕВН България електроразпределение“ – Сливен, за изграждане на стълб за въздушен електропровод 20 kV и за изграждане и обслужване на подземен кабел за обект „Кабелна електропроводна линия CH 20 kV’.

За получените права дружеството ще заплати нормативно определените такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още