IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Пампорово" иска разширяване на ски пистите

Дружеството инвестира 3,8 млн. евро в нов четириседалков лифт до връх Снежанка до началото на сезона

17:20 | 01.08.13 г. 2
"Пампорово" иска разширяване на ски пистите

"Пампорово" АД е поискало разрешение за разширяване на ски писти в курорта. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Мариан Беляков, цитиран от БТА.

Дружеството ще инвестира около 5 млн. евро в подготовка за предстоящия зимен сезон, съобщи още Беляков.

Най-голяма е планираната инвестиция в нов четириседалков лифт, който ще струва приблизително 3,8 млн. евро. Новият лифт ще се изгради от местността "Двата моста" до връх Снежанка. Лифтът ще е с дължина около 1 км и трябва да е готов до началото на зимния сезон.

Около 100 хил. лв. ще бъдат вложени за монтиране на осветление на участъци от писти в курорта. Проектът за осветление на ски трасетата може да бъде готов до началото на зимния сезон, ако приключат процедурите по издаване на разрешителни, уточни директорът на акционерното дружество.

В Община Смолян е депозирано инвестиционно намерение за монтиране на работно и аварийно осветление на "Зелена ски писта II", "Зелена ски писта" и аварийно осветление на ПВЛ- 2, ски писта "Гигантски слалом", ски писта "Стената".

Подготовката на ски зоната преди зимата включва и затревяване на ерозирали участъци. Предвижда се и разширяване на системата за изкуствено заснежаване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Целта е случаен човек да не може НИЩО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Svetulka
преди 10 години
Сега защо зелените продажници не скочат уж да защитават горите? Ама нали е за Цветелинка всички мълчат, защото тя добре им плаща. Що за избирателна екология имаме в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още