IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паветата по бул. "Дондуков" в София остават

Ремонтът на булеварда започва от 5 юни, като ще се осъществява на етапи, но без напълно спиране на движението

09:28 | 01.06.17 г. 3
Паветата по бул. "Дондуков" в София остават

Министърът на културата Боил Банов е разпоредил паветата на столичния бул. „Дондуков“ да останат след общественото обсъждане на бъдещата визия на пътната артерия. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев.

Ремонтът на булеварда започва от 5 юни, понеделник. Участъкът ще бъде затварян на етапи, като в нито един случай движението по него няма да бъде спирано изцяло.

Реконструкцията на булеварда ще започне с подмяна на канализацията от страна на "Софийска вода", а от средата на месеца ще започнат да се подменят тротоарите и пътната настилка.

По повод искането на Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт, Министерството на културата да обяви паветата в София едновременно за обект на движимото и недвижимо културно наследство и всички павирани улици да бъдат запазени в стария си вид, Евгени Крусев коментира, че по малките улички паветата трябва да бъдат запазени, защото спомагат за убиване на скоростта и запазват облика на столицата. По големите булеварди, изпълняващи важни транспортни функции, обаче е въпрос на дискусия дали те са най-удачната настилка, посочи зам.-кметът на София.

Очаква се да започне ремонтна дейност още по бул. "Асен Йорданов", бул. "Шипченски проход", бул. "Монтевидео", "Овча купел", "Тодор Каблешков" и бул. "Прага". Трябва да бъдат ремонтирани още подлеза при хотел "Плиска" и спирката на "Окръжна болница". В момента има и обявен конкурс от страна на главния архитект за изграждането на пешеходни мостове по Околовръстния път.

"Една от целите ни е да се разшири веломрежата в София. Там където съществуващата инфраструктура позволява велоалеи ще бъдат поставени", каза още зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Вижте целия разговор с Евгени Крусев във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
boyanpa
преди 6 години
Ужас и безумие! Предлагам министърът на храните да каже кой модел самолети да купят за армията.Управляващите напълно са колабирали пред площадната демокрация. Нищо, те и революциите почват от площадите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
mitkomik
преди 6 години
на улица? Миналата година правиха цял месец пренареждане на паветата на ул. Искър. Минете сега от там да видите на какво прилича! И това е квартална уличка! Но уви :( Докато министъра на културата казва как се правят улици в България , ще сме си на това дередже :( ........ и на Вас както се казва. Надявам се един ден наистина да ви обесим по стълбовете , за това което си позволявате да правите с парите от нашите данъци. И също така се надявам министъра на културата да го хване страшна нелечима болест, която и с откраднати пари да не се лекува!!! Съжалявам , че го казвам , но и аз имам някакъв праг на търпение , а той отдавна е преминат. ДА ЖИВЕЯТ ПАВЕТАТА - АРХИТЕКТУРНОТО СЪКРОВИЩЕ НА СОФИЯ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
mitkomik
преди 6 години
Изключително много бих искал да няма цензура върху обидните квалификации , които бих използвал тук за да похваля и Софийска община, и г-н Евгени Курсев, и г-н Боил Банов! Що за простотия??? Главата ми не го побира. 1 година анкета, че я спираха, че пак я пускаха - явно не им изнасяше резултата. И въпреки всичко резултата беше категоричен , че не искаме павета!!! И днес -министърът на културата разпоредил как да се ремонтират улиците в София?!?!?! WTF?? Няма павирана улица в София, на която всяка година да не се пренареждат паветата, и след 2-3 месеца ефекта е ЗЕРО!!!! Особенно натоварен булевард като Дондуков! Цяло лято ще е затворен, есента ще го пуснат и зимата паветата ще се нагънат като кашкавал! Ние ще си чупим колите, догодина ще го затворим за "гаранционен ремонт" и така до кога???? Като са толкова ценни тия павета , що не ги наредихте по пешеходната част на бул. Витоша??? Много бих искал зам.кмета на не знам какво си да ми покаже една павирана улица в София, която изглежда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още