Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Подкрепата за кмета на столичния район "Младост" се изчерпа

И двата инициативни комитета, които издигнаха кандидатурата на Десислава Иванчева, я обвиняват в некомпетентност и лов на вещици

Подкрепата за кмета на столичния район "Младост" се изчерпа

Десислава Иванчева. Снимка: БТА

Напрежението около кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева не стихва. Ден след като един от зам.-кметовете й подаде оставка и я призова да направи същото, днес инициативният комитет, който я издигна, обяви, че оттегля подкрепата си за нея.

Заедно с неговите членове от Иванчева се дистанцират и хората от „За зелен Младост“, които подеха битката срещу презастрояването на квартала. Доскорошните съмишленици на кмета я обвиняват, че е предала каузата им и с некомпетентността си ги е дискредитирала.

Двата инициативни комитета излязоха с отворено писмо до Десислава Иванчева, в което я упрекват, че обслужва интересите на управляващите.

"Вече 7 месеца сте кмет. Постигнатото, за да защитите интересите на гражданите, които ви избрахме и които се обединихме зад каузата "За зелен Младост", е близко до нула за сметка на задълбочени, близки до кататонни проблеми в работата на общинската администрация", пишат от двете организации.

Те изброяват подробно и пропуските на Иванчева. Сред тях са липсата на инициирана промяна на устройствените планове в посока ново обсъждане и по-приемливи нива на застрояване в отделните части на "Младост"; проблемни общински имоти, предвидени за застрояване, не биват преотреждани за зелени площи; липса на позитивно развитие по знакови обекти, за които е имало поет ангажимент.

В писмото се припомня, че район "Младост" е издал разрешение за строеж на най-големия обект на територията на ж.к. „Младост“ – „Гранд каньон“ на турската компания "Гаранти коза". Напомнят се и казуси около строителството на 20-етажен обект до бл. 11 и градинката до бл. 19-21.

"Едновременно с липсата на резултатност по тези казуси повереното Ви ведомство е в перманентна криза. Районната администрация е в хаос, служителите са в стрес и страх от уволнение. Документацията по преписките се бави с месеци, като търговски фирми чакат по 3 месеца за рутинни съгласувания. Липсата на прозрачност и ясно разпределени отговорности логично доведе до съмнения за манипулиране или отмяна на обществени поръчки, за което по сигнали бяха назначени прокурорски проверки", казва се още в позицията на двата инициативни комитета.

Доскорошните поддръжници на Десислава Иванчева са категорични, че ситуацията в "Младост" вместо да се подобрява, се влошава, и то драматично. Те пишат, че все повече отдели в общината престават да функционират нормално, а кметицата ангажира времето си с "лов на вещици", докато изпада във все по-голяма зависимост от управляващите.

"Управлението изисква добро образование, визионерство, характер, лидерство, компетентост, умение да се работи с хора и да се създава екип. Нищо от това не е налице. Никой не се е родил научен, но изминалите месеци показват неспособност и нежелание да се научите", пишат от инициативните комитети.

Те завършват писмото си с това, че натрапчивата некомпетентност, станала характерна за управлението на Иванчева, заплашва да сложи трайно петно върху цялата идея "За зелен Младост" и да дискредитира автентичното гражданско желание да бъдат защитени интересите на жителите на квартала.

"Не можем да го допуснем", категорични са от "За зелен Младост" и от инициативния комитет за издигане на Десислава Иванчева.

Още новини за София можете да видите в Dnes.bg

По статията работиха: автор Екип на Dnes.bg , редактор Миглена Иванова

Последни новини

Коментари (10)

0
 
0
 
10
khao до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
пoмияpи = ***
0
 
0
 
9
khao до: Vesko94
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
на *** съм известен с помия само :):) ... нали някой трябва да ви храни!
1
 
1
 
8
Vesko94 до: khao
преди 5 месеца
Ти освен с помията си, с друго известен ли си тук?
2
 
0
 
7
khao до: Vesko94
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
и като гледам набор 94, колко са зле .... един път да си прав :):)
0
 
4
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Е, беше ясно... В кампанията идеалите звучат приятно, но за да ги реализираш, трябва да знаеш как функционира системата. Жената не е политик, а... фризьорка; беше ясно, че системата ще я смачка преди да се е огледала.

Още от България
НКЖИ подготвя ремонта на жп гарата в Ямбол