Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Правителството ще подкрепя строителството на мегаселище край София

"Плана Хайтс" предвижда строителството на стотици къщи, търговски, спортен и медицински център, детска градина, паркове и друга инфраструктура

Министерският съвет ще подкрепя приоритетно мегапроекта “Плана Хайтс” на израелския инвеститор „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД.

Инвестиционният проект предвижда изграждането на селище в района на Плана планина между София и Самоков върху 621 декара, които вече са собственост на инвеститора.

Освен жилищата, проектът предвижда и изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Общо 600 парцела от територията се предвижда да са за жилищни нужди. От къщите общо 150 се предвижда да се отдават под наем.

От правителството обясняват, че предмет на настоящата инвестиция е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 53,650 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Очаква се осъществяването на тази част от проекта „Плана Хайтс“, предмет на меморандума, да приключи в края на октомври 2019 г. За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

Едноличен собственик на „А.З.К. Пропъртис“ е дружеството “Грийн Проджект Инвестмънт енд Файнанс”, което е учредено през 2015 г. с минималния изискуем капитал от 2 лева. Управител и едноличен собственик на капитала е Авиноам Катриели, който управлява и „А.З.К. Пропъртис“.

На първия етап от проекта компанията предлага парцели на купувачи, които сами да построят къщи. На втория етап на пазара ще се предлагат къщите, построени от инвеститора.

Повече за проекта “Плана Хайтс” можете да научите от Bloomberg TV Bulgaria. В началото на тази година Авиноам Катриели и Емил Магрисо, генерален секретар и мениджър на проекта, гостуваха в предаването Investbook.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (15)

   1| 2    
1
 
2
 
15
преди 4 години
Няма профилна снимка
Изглежда интересен проект! Но сигурно нашите се канят да искат солидни комисиони и ще ги откажат!
0
 
0
 
14
Людени до: panther
преди 4 години
Няма профилна снимка
Ха ха .... *** с пари .... може но за много кратко време .... иначе е окси-морон !
0
 
6
 
13
panther до: Momchil_Matev
преди 4 години
Няма профилна снимка
Има буферен паркинг на Малинов до Бизнес Парка. И май е доста празен. Ама не се притеснявай от голям наплив. Няма толкова много глупаци с пари.
2
 
5
 
12
Momchil_Matev до: redcretin
преди 4 години
Мен ме притеснява, че потенциалните граждани, решили да живеят там, нямат път, по който да дойдат до София или да се върнат от София до там. Като дойдат в София, тези автомобили няма да се изпарят, а ще се движат по улиците и ще паркират по тротоарите, защото няма да има буферни паркинги, на които да си оставят автомобилите и да използват метрото. При всички случаи - задръстването по Околовръстното, Горубляне и Младост ще се превърне в тотална блокада!
0
 
6
 
11
redcretin до: Momchil_Matev
преди 4 години
Няма профилна снимка
Не разбираш правилно текста: 100% ще ви трябва кола за да стигнете дотам хахахаха!

Още от България
60% от жилищата у нас ще бъдат обновени до 2050 г.