Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Премиерът даде рестарт на довършването на стадиона на "Ботев Пловдив"

Министрите гласуваха допълнително 2,5 млн. лева за модернизиране на „Арена Арда“ в Кърджали

Премиерът даде рестарт на довършването на стадиона на "Ботев Пловдив"

Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов даде официален рестарт на възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев" в Пловдив.  Церемонията се състоя на Северната трибуна на стадиона откъм улица „Богомил“ в Града на тепетата.

Още по темата

След завършване на строителството стадионът на "Ботев Пловдив" ще отговаря на международните стандарти, ще може да кандидатства и да печели домакинство за провеждане на световни и европейски спортни форуми, съобщи пресцентърът на правителството.

Изграждането на спортния комплекс беше спряно преди няколко години. Към момента в стадиона са вложени около 10 млн. лева, а съоръжението бе спряно с Акт 10, като футболният клуб започна да играе домакинските си мачове на изградената тренировъчна база в "Коматево".

Събитието се състоя дни преди голямото дерби на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев", което ще се състои в събота. Борисов изтъкна, че държавата не може да разделя отборите в града и ще помага и на двата водещи клуба.

„Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта. Но това, което мога да направя – като напреднете със строителството, като видим как върви, така както за спортната ви зала и за много други съоръжения, ще ви помогнем пак“, отбеляза премиерът.

Той подчерта, че на заседанието на Министерския съвет е взето решение за подпомагане на още един професионален футболен клуб - „Арда“ – Кърджали, на който бяха отпуснати 2,5 млн. лева за модернизирането на стадион „Арена Арда“ в града.

За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. Осъществяването на проекта ще бъде стъпка към изпълнението на Националната програма за развитие на България 2020, в която е приоритет развитието на спорта и повишаване на физическата култура на населението.

Даването на допълнителни пари министрите аргументират с идеята, че изграждането на добре функционираща система за физическа култура и спорт в общините ще спомага за възпитание на съвременна ценностна система на личността - обществени, образователни и културни ценности. Те са убедени, че спортът ще има превантивна роля срещу ранно отказване от образование, асоциални прояви, престъпност, наркомания.

От пресслужбата на Министерския съвет напомнят, че така правителството продължава да изпълнява последователната си политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна. 

Вижте още във видеото!

гледано: 2539   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Цената на книжния пазар на площад "Славейков" разбуни духовете на общинарите